top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

קינוח כשר לפסח ללא אפיה- ממתק צימוקים בשוקולד

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • מנג'טים קטנים

  • 100 גרם צימוקים בהירים או כהים

  • 3/4 כוס ברנדי, קוניאק או רום

  • 500 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי מעל 60% מוצקי קקאו)

  • 3/4 כוס + כף שמנת מתוקה

  • 50 גרם חמאה רכה

  • צימוקים לקישוט

 



הכנה

  • משרים את הצימוקים בברנדי למשך לילה

  • מחממים את השוקולד במיקרוגל עד שנמס. מערבבים קלות.

  • מחממים שמנת חצי דקה במיקרוגל ומוסיפים לשוקולד תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.

  • מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנמסה אל תוך תערובת השוקולד.

  • מסניים את הצימוקים מהאלכוהול ומוסיפים לתערובת.

  • ממלאים את המנג'טים עד לכ-3/4 מהגובה. 

  • מצננים מעט עד שהשוקולד מתקשה ומקשטים בצימוק מלמעלה.

  • מסדרים בקופסא אטומה (רצוי לא בערימה) ושומרים במקרר.


בתאבון!

bottom of page