top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

פטה כבד עוף בקוניאק

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים


  • 1 בצל גדול או 2 קטנים חתוכים לחצאי ירח

  • 4 כפות שמן רגיל

  • 500 גרם כבדי עוף נקיים

  • 1/3 כוס קוניאק או ברנדי 

  • כפית עלי טימין טריים

  • כפית מלח

  • קורט אגוז מוסקט

  • קורט קינמון

  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

  • 100 גרם חמאה קרה (אפשר גם מרגרינה) חתוכה לקוביות

  • 2 כפות דבש תמרים – סילאן

  • תבנית אינגליש קייק משומנת מעט או עטופה בניילון נצמד




הכנה

  • מטגנים במחבת  2 כפות שמן את הבצל על אש קטנה ומערבבים מדי פעם, עד שנהיה זהוב. מורידים ושמים בצד.

  • במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים את הכבדים משני הצדדים מתבלים במלח ופלפל גרוס (כ-4 – 5 דקות).

  • מוסיפים את הקוניאק (זהירות-דליק) , מלח פלפל, מוקט, קינמון וטימין.

  • מחזירים את הבצל למחבת עם הכבדים, מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך כ- 5-8 דקות נוספות.

  • מדי פעם רצוי לוודא שיש מעט נוזלים בתחתית המחבת. אם חסר, ניתן להוסיף קצת מים.

  • מכבים את האש ונותנים לכבדים להצטנן כ- 5 דקות. 

  • טוחנים את תערובת הכבדים והבצל במעבד מזון. מוסיפים כף סילאן ומתחילים להוסיף את קוביות החמאה הקרה תוך כדי פעולת סיבוב של המעבד, עד שמקבלים מחית חלקה. מעבירים לתבנית*.

  • *בתחתית תבנית האינגליש ניתן לפזר – שומשום, אגוזים, פלפל גרוס או מה שאוהבים.

  • מקררים למשך הלילה מגישים עם ריבת גזר ולחם טרי.

בתאבון!

bottom of page