פילה דניס בחמאת עגבניות צלויות, יין לבן ומרווה

מתכון לדג לבן (דניס,מוסר או בורי) ברוטב איטלקי, פשוט להכנה ובעיקר טעים ומעודן.

 

מתכון לכ-6 מנות

מצרכים:

לרוטב

6 עגבניות אדומות צלויות בתנור, קלופות וטחונות גס

4 עלי מרווה קצוצים

4 שיני שום קצוצות

חצי כוס יין לבן 

מלח, פלפל

150 גרם חמאה

 

להכנת הדג

2 כפות שמן זית

6 פילטים של דג לבן ללא עור ועצמות

מלח,פלפל

 

אופן ההכנה:

ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים שום ומרווה. מבשלים כשלוש דקות עד שהשום מזהיב.

מוסיפים את היין ומצמצמים (מאדים) לכחמש דקות נוספות.

מוסיפים את העגבניות הצלויות , מלח ופלפל ומבשלים כרבע שעה או עד שהרוטב מסמיך.

צולים את הדג בתבנית עם שמן הזית. מתבלים בחלק העליון במלח ופלפל. כ-8 דקות על חום של 190 מעלות.

להגשה

מוזגים 2 כפות רוטב בצלחת, מניחים את הדג מעל, מקשים בעלים ירוקים או נבטי בזיליקום.

בתאבון!