סלט קייל וקשיו

קייל הוא מעין כרוב מריר עם איכויות בריאותיות גבוהות.

ישנם סוגים שונים של קייל ולסלט זה רצוי לבחור את העדינים יותר. 
במתכון זה, ניתן להחליף את הקייל בכרוב לבן או סגול.

מתכון ל-4 סועדים כמנה ראשונה

למרכיבי הסלט

1 חבילת קייל שטוף היטב, חתוך לרצועות דקות
גילופים מגזר אחד (ניתן לגלף בעזרת קולפן)
קורט שומשום קלוי

למרכיבי הרוטב

2 כפות טחינה גולמית
1 כף שמן זית
1 כף סויה בהירה
1 כפית דבש
1 כפית חומץ אורז
קורט מלח ופלפל

לקישוט

1 כף קשיו קלוי

אופן ההכנה

בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב. ניתן לפתוח עם כפית מים אם הרוטב סמיך מדי.
שמים את מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים בעזרת הידיים כשתי דקות עד שהקייל מתרכך מעט.

מוסיפי את הקשיו מעל.

הסלט נשמר היטב למשך יום עד יומיים.

בתאבון!