מתכון לפסח עם בשר טחון- כדורי בשר ברוטב דובדבנים

מתכון חגיגי, פשוט ומרשים לכדורי בשר ברוטב דובדבנים, מומלץ להגיש בליווי אורז לבן.

מצרכים

חצי קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

קורט מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי טחון

שמן לטיגון

2 כפות סוכר

שליש כוס מים

מיץ מלימון אחד

1 צנצנת מסוננת של דובדבנים חמוצים מגולענים

 

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את הבשר עם הבצל והתבלינים. 

בידיים רטובות מעט, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג.

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

שופכים את השמן מהמחבת. שמים בה סוכר, מיץ לימון, מלח ופלפל. מערבבים על אש קטנה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך ומתקרמל.

מעברים לכלי הגשה.