top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

​פרגיות ממולאות ערמונים ופירות יבשים

  • תמונת הסופר/ת: keren cohen
    keren cohen
  • 30 במרץ
  • זמן קריאה 1 דקות

מצרכים

  • 10 נתחים של פרגיות – לבקש מהקצב שייפתח וישטח אותן.

  • ריבת משמשים.

  • ענף רוזמרין.

  • 20 קיסמים.

  • שקית קוקי גדולה לצלייה.


למילוי

  • 250 גרם שברי שקדים, אגוזי מלך, פקאנים, ערמונים – או כל סוג שאוהבים.

  • 250 גרם תמרים, שזיפים, משמשים מיובשים – קצוצים.

  • 2 כפות סילאן – דבש תמרים.

  • קורט אגוז מוסקט

  • קורט קינמון.

  • קורט ציפורן טחון.

  • קורט פלפל אנגלי טחון.

  • קורט מלח ופלפל לבן.


לרוטב

  • 1 בצל לבן פרוס לחצאי ירח

  • כוס בקבוק יין לבן 

  • כוס מיץ תפוזים (עדיף טרי)

  • 3 כפות סילאן

  • קורט פלפל אנגלי טחון

  • חצי כפית קינמון

  • כפית שטוחה מלח וקורט פלפל לבן

  • כף שטוחה של קורנפלור – מהולה בחצי כוס מים


הכנה

  • מטגנים בצל במעט שמן או חמאה עד שנהיה שקוף. מוסיפים את היין, מיץ תפוזים ושאר התבלינים.

  • כשהרוטב רותח מקטינים את האש לכ- 5 דקות.אח"כ שוב מגבירים, מוהלים את הקורנפלור עם המים ומערבבים היטב, מוסיפים את הרוטב הרותח תוך כדי ערבוב הרוטב (חשוב- שלא יהיו גושים). יתקבל רוטב סמיך ובמרקם קטיפתי.


מילוי הפרגיות

  • מניחים פרגית על קרש חיתוך ודופקים מעט עם פטיש כדי לשטח אותה (כמו שניצלים).

  • לוקחים מהמלית ויוצרים מעין "קציצה" אובלית בעזרת היד. שמים בקצה הפרגית, מגלגלים ועוטפים את המלית וסוגרים בעזרת שני קיסמים.

  • מושחים את הפרגיות בריבת משמש ושמים בתוך שקית קוקי. 

  • מכניסים לתנור חם – 180 מעלות למשך ארבעים דקות עד שעה. הפרגיות יהיו שחומות מעט.

  • מוציאים את הקיסמים. מניחים בצלחת ויוצקים מעט מהרוטב.


בתאבון !


bottom of page