סדנאות בישול
סדנת בישול בבית
נשמח להגיע אליכם ולהעביר סדנת בישול חוויתית לקבוצות קטנות באווירה אינטימית.
!-- Facebook Pixel Code -->
כדי להבין את היתרונות של סדנת הבישול ולמי היא עשויה להתאים, בואו נראה איך היא תורמת לבניית צוות ארגוני.
בין אם מדובר בסדנת בישול זוגית, או סדנת בישול לבניית צוותים, לאוכל יש דרך נפלאה להפגיש בין אנשים. בין אם זו ארוחת צהריים, אירוע או מפגש, האוכל תמיד יהיה נוכח. כך גם באירוע לגיבוש צוות.
פעילויות לבניית צוותים מכוונות ליצור קשרים אמיצים יותר ושיתופי פעולה בין העובדים. אבל, תארו לעצמכם יציאה מהנורמה, ובמקום סדנה רגילה, להזמין סדנה לבניית צוות באמצעות בישול עם שף פרטי?
יכול להיות שהעובדים שלכם רחוקים מלהיות בשלנים, וזה בסדר. אחרי הכול, גם סדנת בישול עם שף מארח, קשורה ליצירת חיבורים בין המשתתפים ולחיזוק העסק באמצעות שיפור עבודת הצוות. ואם העובדים יגיעו לסדנה עם ראש פתוח, הם ילמדו לאורך הדרך גם כמה מיומנויות קולינריות מרשימות.
צוות, העוסק יחדיו בהכנת ארוחה נהדרת, נתקל במהלך הסדנה בשאלות ובסוגיות שונות הדורשות פתרון. המפתח הוא לחשוב בצורה הגיונית כצוות, כדי להגיע לפתרון משותף שיועיל לביצוע משימת הבישול. עיקרון זה ייושם מאוחר יותר על ידי העובדים גם בסביבת העבודה שלהם.
כבני אדם, נולדנו לחיות בין אחרים. אפילו הקהילות הילידות ברחבי העולם, מחפשות מקלט בנוחות הקבוצתית. בעלי חיים גם הם מעדיפים לנוע בקבוצות לצרכי הגנה והישרדות.
צוות הפועל באחידות יכול לקבוע במידה רבה עד כמה העסק יצליח. אף אחד לא רוצה לעבוד עם איש צוות עצבני, או עם אדם שלא מסוגל לקבל ביקורת. אלא שבשלב מסוים, כל עובד זקוק לעזרה מצד העמית שלו, כדי שיוכל להצטיין בעבודה.
סדנאות בישול, המיועדות גם לחברות ולעסקים, נענות לאתגר זה.
דמיינו שאחד מחברי הצוות מבשל בשר, השני פסטה, והשלישי מכין סלטים. יש עובדים שמרגישים שהם יכולים לעשות הכול לבד ולהגיש את המנה במהירות. אבל, כדי לגלות את החוויה שמציע בישול בצוותא והגשת מנות הארוחה יחדיו, הם צריכים ללמוד לעבוד עם אחרים.
אז אולי לא כל עובד אוהב כל חבר אחר בצוות, אל הוא נדרש לעבוד עם האחרים כדי להוציא את המוצר הסופי. כאשר משקפים את העיקרון הזה גם במקום העבודה, העובדים לומדים כיצד להכיל את חברי הצוות השונים ולעבוד יחד כצוות מגובש.
האם שמתם לב למגמה של שוק העבודה בימינו, שבה מעסיקים מחפשים מועמדים יצירתיים שמסוגלים לצאת מהקופסה ולהציע רעיונות חדשניים?
זאת משום שהשעמום והשגרה מורידים את המורל של הצוות ואתו גם את הרווח העסקי. כשמדובר בסדנת בישול לעובדים, יתכן שהצוות יתמקד בהכנת מנה מושלמת, אבל בד בבד המוח שלהם יתחיל לעבוד. רוח התחרותיות הפועמת בהם תתחיל לדרבן אותם לחשוב על דרכים חדשניות להפוך את המנה ליצירתית יותר. זה מתחיל לזמזם כרעיון בראש, וזה עובד!
לכן, סדנת בישול לבניית צוות כל כך חשובה ליצירתיות של העסק. חשוב שאנשים יחשבו מחוץ לקופסה ויבצעו דברים בצורה יוצאת דופן. כך הם גם יתחילו ליצור אינטראקציה עם העמיתים לעבודה, ולהקשיב לרעיונות החדשניים שלהם.
אז בפעם הבאה שהעובד ירגיש שמתעורר בו רעיון חדשני במקום העבודה, הוא יתייצב ויציג אותו. אף פעם אי אפשר לדעת עד כמה היצירתיות והחדשנות של העובדים שלכם, יועילו לעסק או לחברה שלכם.
אם לא תנסו, לא תדעו! כבר היו דברים מעולם ואנשים גילו בעצמם כישורים שמעולם לא ידעו שיש להם, עד שהתחילו לעסוק במשהו חדש.
במהלך סדנת הבישול, חברי הצוות יוכלו לגלות שיש להם כישורים גסטרונומיים שמעולם לא הכירו בעצמם.
לדוגמה, יתכן שעובד מסוים המצטיין בהובלת הצוות, ילמד לפתע ליהנות גם מכישורי בישול חדשים למשל, ירכוש טכניקה לשימוש בסכינים, להכנת מנה על פי מתכון, או לצלחות המנה במלוא הדרה.
באותה דרך בה העובד לומד את המיומנויות בעבודה שלו, הוא ילמד את המיומנויות החדשות שיכיר במהלך סדנת הבישול.
אם העובדים שלכם יפגינו פתיחות ללמידת מיומנויות חדשות במטבח, הם יהיו, מן הסתם, פתוחים ללמוד גם מיומנויות חדשות ומשופרות במקום העבודה.
סדנאות בישול לבניית צוות, הם הרבה יותר מאשר רק לבשל. הן מאפשרות היכרות אישית מעמיקה יותר שתגביר את הקשר בין חברי הצוות ותשפיע לטובה על רמת הפריון של העסק.