בישול עם צמחי מרפא

לצמחי מרפא ותבלינים שימושים שונים כמו בבישול, קוסמטיקה ומשק בית. צמחי תבלין וצמחי מרפא ידועים כמשפרי בריאות ותורמים לתזונה נכונה.

רוזמרין
מחקרים הוכיחו שיש בצמח הרוזמרין חומרים קוטלי חרקים. שמן רוזמרין טוב נגד כינים ומחזק את שורשי השיער. חליטה של רוזמרין טובה לטיפול בקשקשים ובקרקפת.
ענפים של רוזמרין ללא עלים משמשים כשיפודים ריחניים למאכלים על האש. עלים קצוצים של רוזמרין מוסיפים ארומה נהדרת למאכלי ירקות אפויים בתנור, למאכלי בשר. משרה של עלי רוזמרין עם שום חומץ, יין ושמן מתאימה לחזה עוף, לדגים ולבשר. יש המוסיפים רוזמרין ליינות ולמנות אחרות.

תפוחי אדמה ברוזמרין ושום 

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מוציאים מהמים אחרי כ- 25 דקות, טובלים סכין חדה במים החמים ופורסים אותם. שופכים מעט שמן זית בין הפרוסות, מפזרים עלי רוזמרין ופרוסות דקות של שום, מוסיפים מלח ופלפל גרוס, מכניסים לתנור שחומם מראש ב-200 מעלות ואופים כ-20 דקות.

רוקט

עלי רוקט ידועים בתור מחזקי מערכת חיסונית. הוסיפו אותם לסלט שלכם בתיבול של מעט חומץ בלסמי ושמן זית.

נענע

מסייעת לעיכול והרגעה של הגוף ומערכת העיכול.
אפשר להוסיף עלי נענע לתה, לסלט ירקות או לסלט פירות.

מרווה

 עוזרת לכאבי בטן, משפרת מצבי רוח ומרגיעה.
פטריות מוקפצות בחמאת מרווה - מקפיצים פטריות במחבת עם מעט חמאה. מוסיפים 2-3 עלי מרווה , מלח ופלפל, רבע כוס יין לבן. מצמצמים למשך 5 דקות.

זעתר

מפחית ליחה וגודש באף, עוזר לפעילות מעיים וגזים.
מומלץ להוסיף לסלט, גבינות ואפילו לתה.

סביצ'ה איניטיאס
סביצ'ה איניטיאס
מלבי פירות יער ונענע
מלבי פירות יער ונענע
בליני סלמון ואספרגוס
בליני סלמון ואספרגוס