להיות שף , האם זו הקריירה הנכונה עבורך?

האם כדאי לך להיות שף?

אם אתה אוהב להכין ולבשל אוכל והיית רוצה לעשות מזה קריירה לטווח ארוך, ישנן מספר הצעות עבודה עבורך.
אחת מהאפשרויות המעניינות והמספקות היא להיות שף.

השפים הטובים בעולם הינם בעלי תשוקה גדולה לאוכל אותו הם מכינים ולכן קריירה כזו יכולה להיות מספקת ביותר לכל אחד המוקסם מעולם האוכל.

ההתחלה
כמו בכל עבודה אחרת, קרוב לוודאי שתתחיל מלמטה בביצוע עבודות פשוטות. עם זאת, שם מתחיל הלימוד האמיתי. כך שעלייך לראות את היתרון ואת הטוב בכל דבר שתלמד בשלב זה.

ככל שאתה הופך למיומן יותר, מהיר יותר, ומדויק יותר עם הכנות המטבח, כך תתחיל להתקדם בסולם המעמדות למעמד של רמת שף.
כמו כן אתה יכול להצטרף לסדנאות בישול המוצעות בשוק וללמוד את יסודות הבישול באופן עיוני ומעשי באחד מבתי הספר המקצועיים.

מאפיינים
שף לא צריך להיות רק טבח מוכשר אלא גם מנהל אנשים מוכשר המסוגל לפעול ולתפעל אנשים אחרים במצבי לחץ.
היום, כבר לא מקובל שהשף יהיה בעל מזג רע וקשוח עם עובדיו. לעיתים קרובות השף נדרש להתחבר עם לקוחות באותה מידה של שמירה על יחסי אנוש בריאים עם הצוות שלו.
קיימים לימודים כמו פסיכולוגיה חברתית וסוגיות בניהול לתחום זה של העסקים.
בתור שף תצטרך להיות חזק פיזית כי לעמוד על הרגליים כל היום יכול להיות מתיש. תצטרך להרים ולסחוב משאות כבדים של מזון.
כיום, שפים צריכים השכלה על מחשב. ככל שהקריירה מתקדמת כך נותר פחות זמן לשף לבשל ויותר זמן נדרש לתכנון תפריטים והערכת העלויות של מזון והחזקת עובדים.

הכשרה
אנשים צעירים המתחילים בקריירה של שף ימצאו את עצמם מול שתי אפשרויות. האחת, התלמדות בבי"ס קולינארי.
השנייה היא מציאת עבודה במסעדה או בחברת קייטרינג מומלצת לשם רכישת ניסיון. שניהם בעלי יתרונות.
אתה תלמד את הרקע והבסיס של עבודה במטבח והכנת מזון כולל תחומים כמו סניטציה ובטיחות במטבח, הכשרתך תגדל משך שנותיך במקצוע וככל שמיומנותך תגדל כך תקבל יותר אחריות, תצטרך להיות מהימן ומחויב למטבח וכשתעבוד בצוות תצטרך להיות בעל יכולת תמיכה ושיתוף פעולה.
תכונות אלה יידרשו ממך גם כשתגיע לעמדת שף בכיר. ניהול מטבח ועצם היותך אחראי על מזון ועל עובדים מצריך מהשף מזג רגוע ויכולת לפתירת בעיות.
ישנם מספר חסרונות בדרך להיות שף שגם אותן יש לשקול:
ייתכנו שעות עבודה רבות בסופי שבוע וחגים, אלו שעות העבודה העסוקות ביותר עבור שף כך שיתכן כי תפסיד את זמן הארוחה בבית עם החברים או המשפחה.
לעיתים העבודה יכולה להיות מאוד מלחיצה – בעיקר במסעדות מצליחות. שף בעל אופי רגוע חשוב במצבים כאלו.

לסיכום

אם לעיתים רחוקות אתה חושב על כל דבר שהוא מלבד הכנת והצגת אוכל ואם תיאור מנה גורם לפה שלך להיות מלא בנוזלים אז מרדף אחר קריירה של שף יכולה להיות הבחירה המתאימה עבורך. הכנת מזון היא סוג של אמנות ואין דבר כה מספק כמו הידיעה שהמנה היפיפייה שהכנת מוערכת הן בשל היופי שלה והן בשל הטעם שלה.

טיפים לסיום

* אם אתה מעוניין להיות שף אך לא משוכנע לחלוטין שזו הקריירה עבורך, תבלה יום אחד במסעדה עסוקה.
* דבר עם אנשים שכבר עובדים בתחום המסעדנות.
* חפש בפורומים, בלוגים ואתרים תגובות בתחום תעשיית המזון.
* גש למוסד קולינרי ביום הפתוח והתייעץ עם המדריך בנוגע לשאיפותייך בתחום הקולינארי.